Οικονομικές Ειδήσεις

Πώς να υποβάλετε αίτηση για τα αναδρομικά των συντάξεων και τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα

Image

Εναν αναλυτικό οδηγό για όσους θέλουν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά τους κάνοντας αίτηση στον ΕΦΚΑ, δίνει ο Φορέας. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίτηση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ώστε να «μπλοκάρουν» τις μειώσεις σε κύρια και επικουρική σύνταξη.

«Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη διευκόλυνσης των καθημερινών συναλλαγών των συνταξιούχων με τον Φορέα, θέτει από σήμερα σε λειτουργία, on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη, και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.

Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.

 

 

Πατήστε εδώ για να υποβάλλεται την αίτησή σας στο ΕΦΚΑ


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε το!